Eszes Rita - Rókatündér





Történet
A történet egy lányról szól, aki próbálja megtalálni önmagát. Próbálja meglelni a békét.
Miközben olvastam csak annyi jutott eszembe, hogy kamaszként mennyi minden döntést kellett meghozni. Minden döntésünk meghatározott minket.

,,A szabadság választással jár, a választás pedig lemondással, és én éppen ebben a pillanatban is lemondok valamiről!"

Érdekes volt végig menni Midori-channal az úton, melyet bejárt. Ha annyi idősen olvastam volna a történetet, ahány éves Midori lehet, hogy más szájízzel emésztgetném a könyvet. Most ennyi idősen már én is megtanultam, hogy inkább beszélni kell. Mert a rossz kommunikáció sok mindennek véget vethet. De minden okkal történik. Szóval, nem tudnék igazságot tenni, hogy vajon jól cselekedett-e vagy sem, mert mindannyian voltunk az ő, vagy hasonló cipőben.
Mindenkiben ott rejtőzik egy kicune, akit fel kell fedeznünk és ez nem más, mint Önmagunk.
Azonban véleményem szerin nem feltétlen kell egy másik személy, hogy önmagunkat megismerjük. Sokat tanulhatunk magunkról, ha egyedül kell boldogulnunk. Onnantól már csak ráadás lesz, hogy a különleges személy mellett lehetünk azok, akik vagyunk valójában és nem kell megjátszanunk magunkat.

Kivitelezés
A kivitelezés önmagában tetszett. A leírások, a párbeszédek is mind helyén voltak. Egyedül a vége volt vontatott számomra egy kicsit. Abból lehet lefaragtam volna.

Karakterek

Midori karaktere ment át a legnagyobb karakterfejlődésen. Ő megtalálta saját magát, a lelki békéjét, ami már az élet más területeire is kihatott. Kiegyensúlyozottabb lett. Az elején egy félénk kis lányka volt, aki nem tudta irányítani az erejét, de a végére már egy önálló fiatal hölgy lett. Számomra ez egy nagyon nagy pozitívum volt. Véleményem szerint mivel ő volt a főhős, ezért rá volt kiélezve minden, tehát a többi karakternél ez a változás annyira nem érződött. Ők inkább csak sodródtak az árral.

Értékelés
Határozottan azt mondom megérte elolvasni. Nem mondom, hogy a közeljövőben ismét leveszem a polcról, de most úgy érzem egynek elment.

Ajánlás
A könnyed young adult olvasmányok kedvelőinek, határozottan.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések